بلاگ

خودارضایی در نوجوانان

خودارضایی در نوجوانان

خودارضایی در نوجوانان

تغییرات هورمونی از زمان نوجوانی کم‌ کم آغاز خواهند شد. در سنین خاصی این تغییرات هورمونی به بالاترین حد خود می‌رسند و شما متوجه تغییر رفتاری شدیدی در نوجوان خود خواهید شد. البته که این تغییرات نرمال هستند.

در این دوره فرزند شما بدن خود را تا حدی شناخته است و می‌داند خودارضایی برای او لذت بخش است. بدون شک به طور کلی درباره روابط جنسی هم اطلاعاتی دارد. حتی ممکن است با جنس مخالف خود در ارتباط باشد.

خودارضایی نوجوانان مانند یک چراغ خطر برای والدین نگران کننده است. اما همین ابتدا سعی کنید نگرانی را کنار بگذارید و آرام بگیرید. خودارضایی نوجوان شما در این سن کاملا طبیعی است.

 

خودارضایی نوجوانان

خودارضایی نوجوانان بسیار شایع است. حتی برخی از این افراد به صورت افراطی این کار را انجام می‌دهند. این رویه باعث اعتیاد به خودارضایی نمی‌شود.

یک نوجوان مانند بزرگسال خودارضایی نمی‌کند و در بلوغ جنسی است ولی به تکامل جنسی نرسیده است و صرفا در حال گذر از مرحله‌ای از رشد است.

 

آموزش جنسی والدین به نوجوانان

یکی از وظایف والدین آموزش مسائل جنسی و بایدها و نبایدهای آن به فرزند خود است. در زمان کودکی می‌توان نکات ساده‌ای را بیان کرد. اما زمانی که فرزند به دوره نوجوانی میرسد به طبع صحبت کردن با او سخت تر می‌شود و باید با احتیاط با او صحبت کنید.

اگر نوجوان شما دختر است مادر با وی صحبت کند؛ اگر پسر است، پدر با او صحبت کند. به فرزند خود تمام نکات را بدون نهی یا نفی کردن توضیح دهید و بخواهید که برای آموزش بیشتر خود اقدام کند.

در این زمان شما باید توضیحات کلی درباره خودارضایی، رابطه جنسی با همجنس و جنس مخالف، بیماری‌های جنسی، باروری، مشکلات دستگاه تناسلی، لذت‌ها، ابزارهای جنسی و محافظتی و مسائل این چنینی را توضیح دهید. مطمئن باشید فرزند شما بعد از مدتی برای دانستن مطالب بیشتر به اینترنت و رسانه مراجعه می‌کند.

دقت کنید که نباید به نوجوان خود دروغ بگوید یا تعصب‌های جنسیتی خودتان را به درون مغز وی فرو کنید. سعی کنید بدون هیچ جانب گیری فقط به وی مثل یک معلم آموزش بدهید و البته خطرات را گوشزد کنید.

 

کنترل خودارضایی در نوجوانان

خودارضایی در نوجوانی

سعی کنید به جای کنترل کردن فرزندتان از طریق یکباره درب اتاق او را باز کردن، امر و نهی کردن، سرکوب و سرزنش و این قبیل مسائل، رفتار خود را کنترل کنید و برای توسعه مهارت‌های او اقدام کنید.

بعد از گذشت از مرحله آموزش باید وارد مرحله توسعه شخصیت فرزند شوید.

یکی از بهترین راهکارهای کنترل خودارضایی نوجوانان این است که روی مهارت‌های او کار کنید. با او صحبت کنید و لیستی از مهارت و علایقی که دارد به کمک فرزند تهیه کنید.

به او توضیح بدهید که چه مواردی هم لذت بخش هستند و هم در آینده پولساز هستند. پس با کمک او اساتید آموزشی را پیدا کنید و او را به کلاس‌های مهارتی بفرستید.

 

تهیه دوره ترک خودارضایی با تدریس دانیال نظامی

 

نگران خودارضایی نوجوانان باشیم یا نه؟

اگر آموزش‌ها را به درستی به وی منتقل کرده باشید. آنچنان جای نگرانی نیست. البته دقت کنید که اگر شما به او آموزش جنسی ندهید؛ او با تجربه این آموزش را به دست می‌آورد و البته ممکن است دچار اشتباهاتی نیز شود. بنابراین آموزش کامل را در اختیار نوجوان خود قرار دهید.

 

واکنش والدین به خودارضایی نوجوانان

نوجوانان در سن نوجوانی دچار تغییرات شدید هورمونی، مشکلات شناختی و هویتی، اضطراب و استرس شدید، پیدا کردن ضعف‌های خود و … می‌شوند. ممکن است گاهی گوشه گیر و گاهی پرسرو صدا باشند.

شناخت نوجوان کمی دشوار است. اما باید وضعیت روحی او را بررسی کنید و اجازه ندهید که مشکلات نوجوانی باعث این شود که وی به خودارضایی پناه ببرد.

  • اجازه دهید او حریم خصوصی خود را داشته باشد.
  • به وی احترام بیشتری بگذارید.
  • واکنش‌های شدید افراطی و کنترلی از خود نشان ندهید.

سرکوب خودارضایی در نوجوانان

والدین دو دسته هستند.

دسته اول: واکنش شدید مثل سرکوب و سرزنش دارند.

دسته دوم: بیخیال هستند و فرزند را رها می‌کنند.

شما نباید فرزند خود را سرکوب کنید یا بدون آموزش رها کنید. هر دو این موارد باعث هل دادن فرزند شما به سمت خودارضایی افراطی می‌شود.

 

عوارض خودارضایی نوجوانان

خودارضایی در زنان

عوارض روحی خودارضایی نوجوان

اصلی ترین مشکل خودارضایی در نوجوانی مشکلات شدید روحی است. در جامعه ما خودارضایی و رابطه جنسی افراد مجرد به شدت نهی می‌شود. بنابراین فرزند شما تحت تاثیر هورمون های جنسی اش خودارضایی می‌کند اما بعد از آن نمی‌تواند از شر افکار مزاحم مثل عذاب وجدان و افسردگی رها شود.

پس به شدت روحیه نوجوان شما آسیب می‌بیند، نگرش او نسبت به لذت‌های جنسی به شدت لطمه می‌خورد و برطرف کردن این آسیب نیاز به سال‌ها زمان دارد.

مشکلات جسمی خودارضایی در نوجوانی

یکی از مهم ترین عوارض جسمی، ضعف بدنی است. زیرا سطح هورمون‌های جنسی پایین می‌آیند و انرژی فرد نیز کم خواهد شد.

تغذیه برای جبران خودارضایی

 

از کجا بفهمیم نوجوان ما خودارضایی می‌کند؟

تاثیر پورنوگرافی در خودارضایی

اگر فرزند شما بین سنین 13 تا 18 سال است. نیازی نست که دنبال علائم خودارضایی باشید. احتمالا چند باری این کار را انجام داده است.

اما برخی از علائم افراطی شامل عقب ماندن بی دلیل فرزند از مسائل دیگر زندگی مثل کارهای موردعلاقه اش یا درس و تحصیل وی می‌شود. البته نگرشتان به این مورد را ملایم و سطحی کنید.

زیرا فرزند در این سن دچار تغییر عادات شدید می‌شود و ممکن است علایق کودکی اش دیگر برای وی لذت بخش نباشند و دنبال مهارت و علاقه‌ای تازه برای امتحان و آزمایش کردن باشد.

 

خودارضایی در نوجوانان سخن پایانی

به طور مختصر به فرزندتان آموزش بدهید، درباره بیماری‌های جنسی به او اطلاعات کامل دهید، از او بخواهید برای اموزش بیشتر در چه سایت‌های معتبری شروع به تحقیق کند و سپس او را رها کنید.

به هیچ عنوان رفتاری مثل سرکوب یا سرزنش نشان ندهید این بخشی از پروسه رشد و تکامل فرزند است. برای شروع می‌توانید دوره ترک خودارضایی از سایت ما راهبری جنسی را تهیه کنید.

دیدگاهتان را بنویسید