تاثیرخودارضایی بر ناباروری

تاثیرخودارضایی بر ناباروری
خودارضایی با دست یا اشیاء در آقایان و خانمها برای رسیدن به لذت جنسی و ارگاسم انجام میشود. خودارضایی نیز مثل رابطه جنسی اگر به صورت ایمن انجام نشود در وحله اول موجب عفونت، التهاب یا زخم در نواحی جنسی خواهد شد که عفونتها و یا زخم این ناحیه ممکن است خطرناک باشد.
اما آیا افرادی که خودارضایی میکنند نازا یا عقیم میشوند؟ تاثیر خودارضایی بر ناباروری در زنان و مردان چیست؟ در این مقاله به صورت علمی به تفصیل این موضوع پرداختهایم. با ما در سایت راهبری همراه باشید.
تاثیرخودارضایی بر ناباروری
مبحث خودارضایی بر ناباروری زنان و خودارضایی بر ناباروری مردان، دو عامل نگران کننده افرادی است که خودارضایی میکنند. خودارضایی افراطی عواقب ناخوشایندی برای بدن و ذهن دارد. باعث کاهش تمرکز، کاهش انرژی، خستگی و حتی در آقایان کمی باعث کمبود املاح و ویتامینها میشود. اما در رابطه با باروری یا ناباروری موضوع کمی پیچیده است.
باروری در آقایان به میزان و کیفیت اسپرم باز میگردد و برای اینکه بدانید بارور یا عقیم هستید باید کیفیت و کمیت اسپرمها بررسی شوند.
تاثیرخودارضایی بر ناباروری مردان
خودارضایی به تنهایی باعث ناباروری در مردان نمیشود. اما اگر بیش از حد انجام شود؛ روی کیفیت اسپرم تاثیر منفی میگذارد. کیفیت اسپرم پایین برابر است با شانس باروری کمتر.
برای باروری در مردان باید تعداد اسپرم بالای ۱۵ میلیون در میلیلیتر در مایع منی باشد این برای باروری طبیعی لازم است. تحرک اسپرم باید بالا باشد تا توانایی رسیدن به تخمک را داشته باشد؛ شکل و ساختار اسپرم باید بی نقص باشد. با دارا بودن این 3 مورد لقاح پایدار صورت میگیرد.
تاثیرخودارضایی بر اسپرم
- خودارضایی چندین بار در روز، به بدن فرصت تولید اسپرم نمیدهد. بنابراین سطح اسپرم موجود در منی کاهش پیدا میکند. سپس غلظت اسپرم کاهش مییابد.
- یکی دیگر از تاثیر خودارضایی بر ناباروری، مشکلات نعوذ است. وقتی روزانه خوداضایی کنید؛ حین رابطه جنسی دچار مشکل نعوذ یا دیر انزالی میشوید.
- کاهش انگیزه، کاهش انرژی و کاهش سطح تستسترون بدن از دیگر تاثیرات خودارضایی بر باروری آقایان هستند.
- از خطرناک ترین موراد میتوان به التهاب پروستات و دردهای لگنی در مردان اشاره کرد.
خودارضایی باعث ناباروری مردان میشود؟
خودارضایی در دفعات کم آسبیی به بدن وارد نمیکند. اما خودارضایی افراطی و نادرست میتواند به موارد ذکر شده منجر شود.
برای باروری بهتر بدن، باید سبک زندگی سالم را در پیش بگیرید. غذاهای مقوی و سالم را جایگزین فست فود کنید، مصرف الکل، سیگار و قلیان را کاهش دهید. از ویتامین و آنتیاکسیدان ها استفاده کنید.
تاثیر خودارضایی بر آلت تناسلی آقایان
مردان باید از گرمای زیاد پرهیز کنند. به عنوان مثال از حمام داغ، سونا، لپتاپ روی پا پرهیز کنید.
همچنین عدم مصرف استروئیدهای آنابولیک و پرهیز از استرس و اضطراب میتواند کیفیت اسپرم و تعداد و غلظت آن را افزایش دهد و شانس باروی را بیشتر کند. بنابراین تاثیر خودارضایی بر ناباروری کاهش پیدا میکند.
تاثیر خودارضایی بر ناباروری زنان
برای خانم ها اگر خودارضایی افراطی و با وسایل و اشیاء آسیب زننده نباشد؛ روی باروری تاثیر ندارد. اما خودارضایی افراطی در خانم ها موجب عدم تعادل هورمونی میشود.
عدم تعادل هورمون ها در بدن زنان عاملی است که به شدت روی وضعیت خلق و خو، روحی، روانی و مهم تر از همه جسمی بانوان تاثیر میگذارد.
عفونت از تاثیرات رایج خودارضایی در باروری زنان
عفونت یکی از عواملی است که باعث مشکلات ناباروی در بدن خانمها میشود. خودارضایی با دست یا وسایل غیر بهداشتی باعث عفونت لگن، رحم و واژن میشود. درمان عفونت رحم و واژن آسان تر است. اما عفونت لگنی که گاهی به تخمدان ها نیز منتقل میشود خطرناک است و البته مشکلات باروری ایجاد میکند. روی سلامت تخمک و تخمدان ها تاثیر میگذارد.
اگر به لگن انتقال پیدا کند باعث عفونتهای لگنی (PID)میشود و شانس بارداری کاهش میابد.
بنابراین در زنان نیز خودارضایی به طور مستقیم باعث ناباروری نمیشود؛ اما یکی از تاثیرات خودارضایی بر ناباروری زنان، مشکلات مربوطه به سلامت رحم و تخمدان است که این مورد باعث کاهش شانس باروری میشود.
سخن پایانی تاثیرخودارضایی بر ناباروری
در نهایت در پاسخ به سوال تاثیر خودارضایی بر ناباروری چیست؟ باید بگوییم که اگر قصد حفاظت از سیستم باوری خود را دارید و قصد بچه دار شدن دارید؛ باید سبک زندگی سالم را در پیش بگیرید و اعتیاد به خودارضایی خود را ترک کنید و کنار بگذارید.
باروری زنان و مردان نیازمند حفظ تعادل هورمونی، سلامت دستگاه تناسلی و روابط جنسی طبیعی است. خودارضایی به این موارد آسیب میزند و کیفیت اسپرم و تخمک را کاهش میدهد.
خودارضایی در دفعات کم تاثیر زیادی بر ناباروری ندارد. در صورتی که به دستگاه تناسلی و سیستم باروری شما آسیب ناشی از ضربه های سنگین فیزیکی و یا بیماری های خاص نرسیده باشد؛ لازم به نگرانی نیست. اما اگر نگران وضعیت سلامتی و باروری خود هستید در گام اول خودارضایی را کنار بگذارید و سپس به پزشک متخصص مراجعه کنید و آزمایشات لازم را انجام دهید.
دیدگاهتان را بنویسید